maandag 9 maart 2009

Eigen beheer...

Bijna dagelijks stapt er iemand een Plato winkel binnen met een tas vol CD's van zijn/haar band in de hoop dat wij zulks "in consignatie" willen verkopen. En ja hoor, dat willen wij wel, want wij dragen locaal talent over het algemeen een warm hart toe.
De verwachtingen zijn vaak hoog gespannen ("zal ik er dan morgen nog 250 komen brengen? Ik heb namelijk heel veel vrienden") maar de uiteindelijke verkoop valt over het algemeen tegen.
Soms echter gaat het wel goed, kwaliteit verloochend zich tenslotte niet, en gaan er onverwacht veel exemplaren van een eigen beheer CD over de toonbank (Opgezwolle, Roosbeef, Neon Belle, Leaf etc.) Maar dat zijn uitzonderingen, want voor de meeste bands geld dat als je eindelijk je eigen CD in handen hebt dat dan pas het echte werk begint...
Wat het meest opvalt bij veel bands die zelf een CD uitbrengen is het gebrek aan kennis over hoe en waar je je band moet promoten. In deze onzekere tijden moet je daar echter serieus werk van maken. Als jouw CD bij Plato in de bakken staat wil dat nog niet gelijk zeggen dat hij ook werkelijk zal gaan verkopen.
Daarom vandaag een link naar de weblog van Niels Aalberts die boordevol broodnodige informatie voor beginnende bands staat. Gratis en voor niets, dus doe er je voordel mee...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten